De täta växtmönstren, som fick sitt uppsving omkring 1915–1920 och förblev omtyckta långt in på 1900-talet, kännetecknades av deras naturtrogna blad och blommor samt en nästan ogenomtränglig yta. Mönstren inkluderade oftast ett fint rastermönster som trycktes ovanpå. Mönstren inkluderade oftast ett fint rastermönster som trycktes ovanpå.
Förlagan till Gysinge II finns fortfarande bevarad i en av arbetarlängorna som tillhörde Sulfitfabriken i Gysinge, som nu är en del av Gysinge Byggnadsvård.
Vi tror på att bevara svunna tider och låta dem blomstra i nutid. Med Gammalsvenska papper har vi noggrant återskapat tapetfragment från förgångna epoker. Här samsas tillbakablickande mönster som för tankarna till fantasifulla blomsterarrangemang, böljande växter, Frankrike och konstnären Carl Larsson. Även det mer strama uttrycket och influenser från schablonmåleriet får ta plats. Genom ett nära samarbete med antikvarier, muséer och experter inom området har vi försäkrat oss om att varje mönster återspeglas med rättvisa. Välkommen att låta ditt hem berätta historian om en svunnen tid!