För 121 år, år 1896, startade Johan Öberg den färghandel som ännu bär hans namn. Tack vare familjen Öberg – Johan, hans söner, änkan Augusta och svågern Otto – är vi stolta ägare till ett företag med en historia som sträcker sig över ett sekel och två decennier.

När vi samlar vår historia ser vi hur Öbergs överlevt fackliga uppror, två världskrig, stadsbränder, dödsfall och finanskriser. Men andan, och de drivkrafter som Johan Öberg lämnade efter sig, lever kvar.

Under åren utvecklades Öbergs Färghus inte bara till en färgfackhandel utan också till en hemtrivselbutik med inriktning på inredning och inspiration. Genom Öbergs historia går en röd tråd: stoltheten i ett gott, tidlöst hantverk med öga för form och färg. Detta goda hantverk går från generation till generation.

Vi hoppas att framtidens kunder ska uppskatta det goda hantverk vi lämnar efter oss i dag. Det fanns på Öbergs år 1896, finns på Öbergs nu, idag, och lär finnas även år 2136.

Boken ”Tid och Rum, Öbergs 120 år” beskriver på närmare 200 sidor hela vår historia. Boken finns att köpa i butiken för 295 kr.